6 trucuri care ii vor fi de ajutor copilului tau atunci cand se pierde in multime

Atat vara, atunci cand plecam in tot felul de destinatii pe durata vacantei, cat si atunci cand incepe scoala si, odata cu ea, si agitatia, riscul ca membrii cei mai mici ai familiei sa se separe de parinti si sa devina dezorientati in multime, e mare. Iata cateva metode prin care va puteti gasi unii pe altii cu usurinta si prin care sa scapati de corvoada cautarilor indelungi.

Insemnarea numarului de telefon

Prima si cea mai simpla metoda prin care puteti crea legatura de nedesprins dintre voi si copil, e aceea de a va scrie numarul de telefon pe incheietura mainii acestuia. Acoperiti apoi zona cu un bandaj lichid, pentru a proteja zona si a prelungi rezistenta.

Poza indiciu

Fotografiati-va copilul la inceputul zilei, pentru a avea o forografie actuala a acestuia si pentru a sti exact ce poarta acesta, in caz ca va separati si aveti nevoie si de cel mai mic indiciu.

Memorarea numarului de telefon

Orice copil cu varsta peste 4 ani ar trebui sa memorez numarul de telefon al mamei sau al tatalui. Daca acestia pot invata un cantec la gradinita sau o poezie, cu siguranta pot face si acest lucru. Acest lucru le va oferi ocazia de a le spune unor eventuale persoane intalnite cum poate fi ajutat sa-si reintalneasca parintii si va invata in acelasi timp o lectie de viata importanta.

Fa-le cunostinta cu imprejurarile

Odata ce ai ajuns intr-un parc tematic, de distractii sau intr-o statiune pe plaja, indica-i copilului persoanele care lucreaza acolo: angajatii de pe la stand-urile cu alimente sau suveniruri, salvamarii, instructorii etc. si asigura-te ca stiu explicatia potrivita pentru care ei considera ca acela chiar e job-ul lor. De exemplu, pentru ca au o statie radio, prin care comunica ei intre ei, pentru ca poarta un anumit tip de tricou sau pentru ca au o insigna cum nimeni altcineva nu are.

Pastrarea biletului

Daca va aflati la un eveniment la care fiecare are locul sau, precum un concert sau un meci, varianta cea mai buna ar fi sa ii inmanati copilului propriul bilet si sa ii dati de grija sa nu il piarda. Daca are un buzunar unde sa il pastreze, e si mai bine. Persoanele care se ocupa cu intretinerea atmosferei vor sti cum sa il aduca pe copil la locul potrivit, in situatiile in care acesta va pierde din vedere.

Cicaleala necesara

Cea mai buna metoda de preventie in ceea ce priveste pastrarea unui tot unitar in multimi il reprezinta totalitatea de sfaturi pe care le puteti oferi inainte de propriu-zisa „imbarcare”. Discutati despre cat e de important sa ramaneti impreuna, dar si despre posibilitatea de a va separa, din cauza unui simplu moment de neatentie. E important sa aduci in discutie si repercusiunile, pentru ca astfel copilul va fi mai putin speriat cand va fi pus fata in fata cu faptul implinit.

Un sfat extra ar fi acela de a stabili un loc anume ca loc de intalnire pentru situatiile nefericite. Aceasta ar putea fi chiar o metoda facila, amintindu-i micutului de jocul De-a V-ati Ascunselea, in care fiecare participant arde de nerabdare sa fuga spre locul in care sa-si bata tic-tac-ul.

La Lumea Copliariei Mogosoaia se organizeaza Atelierul Tehnici de Supravietuiere, care presupune un antrenament complet pentru copii, acestia fiind invatati cum sa se descurce in orice situatie. Natura este deopotriva un loc idilic, dar si un spatiu plin de pericole. De aceea, e bine ca fiecare copil sa stie cum sa faca fata unei situatii neprevazute si sa fie capabil sa gaseasca drumul spre parinti si catre casa atunci cand  se rataceste..

Indiferent sub ce forma, timpul petrecut  la munte sau la un simplu picnic in afara orasului se poate transforma intr-o situatie limita, la care este esential sa stii sa reactionezi.

Atelierul de  la Lumea Copilariei este sustinut de Octavian Gutu, care are la activ 19 ani ca luptator in brigada de interventie antitero a Serviciului de Paza si Protectie din Romania. Totodata, de 27 de ani, Octavian este instructor in tehnci de supravietuire urbana si in natura. Grupa de participanti poate avea de la 10 pana la maxim 20 de persoane, iar tariful este de 70 de lei pentru fiecare participant.

Pentru mai multe detalii urmariti site-ul www.lumea-copilariei.ro sau ne puteti suna la 0744301276.